top of page
AL CINCILEA SIMT




Tratarea reflexogena a urmatoarelor aparate:
​
-
Aparatul Digestiv
-
Aparatul Respirator
-
Sistemul Circulator
-
Sistemul Limfatic
-
Sistemul Nervos
-
Sistemul Endocrin
-
Aparatul Locomotor
-
Sistemul Reproducator
Reflexoterapia este definita in tehnica de specialitate ca - metoda terapeutica naturista, neinvaziva cu actiune complexa folosita in scopul prevenirii, diagnosticarii si tratarii diferitelor afectiuni.
Ce este defapt? Reflexoterapia se refera la masarea, a anumitor zone si puncte bine-definite denumite Zone Reflexogene . Aceste ZONE se afla pe intreaga suprafata a corpului, insa pentru imbunatatirea eficientei s-a constatat ca tehnica se preteaza cel mai bine pe zonele reflexogene ale piciorului.
Din cauza modului de viata deficitar (alimentatie, stres, poluare, etc,) corpul produce toxine in urma incapacitatii acestuia de a procesa acesti factori nocivi. O mare parte din aceste toxine (care in timp pot produce boala), se depun mai ales in zona talpii din cauza fortei gravitationale. Ele cristalizeaza si pot fi percepute cu destul de mare usurinta, putandu-se face o identificare prezumtiva a organelor sau componentelor anatomice cu disfunctii, chiar inainte ca boala sa se fi instalat .
Asadar Reflexodiagnosticul se obtine prin presarea tuturor zonelor reflexogene, pe rand, intr-o anumita ordine, pentru a se putea constata prezenta depunerilor sub forma cristalizata si/sau diversele manifestari ale pacientului cauzate de senzatiile (dureroase) resimtite
REFLEXOTERAPIA SI REFLEXODIAGNOSTICUL
CONTRAINDICATII
Masajul reflexogen este contraindicat persoanelor ce prezinta:
-
Eczeme sau pungi cu puroi
-
Tromboze
-
Persoanelor cu litiaza renala sau biliara avansata
-
In cazul persoanelor ce au avut accidente vasculare recente (pana in 3 luni)
-
In cazul gravidelor problema
-
In cazul persoanelor ce prezinta neoplasm in forma avansata.
bottom of page